Tandvleesbehandelingen

Een gezonde mond begint met gezond tandvlees

Tandvlees is kwetsbaar en kan door achtergebleven plak en tandsteen ontstoken raken. Parodontitis is een chronische aandoening die het tandvlees en het bot rondom een tand of kies aantast. Het doet geen pijn, waardoor veel mensen zich niet realiseren dat ze er last van hebben.

Bloedend tandvlees, slechte adem of zelfs loszittende tanden – het zijn tekenen dat er iets mis is. Het begint met bacteriën die een ontsteking in de tandvleesrand veroorzaken. Deze ontsteking – gingivitis – kan zich uitbreiden naar het kaakbot, waardoor het tandvlees een beetje loskomt van tanden en kiezen. In de ruimte die ontstaat vormt zich weer tandplak en zo komt de ontsteking steeds dieper in de kaak terecht. Als dat het geval is heeft u parodontitis en dat gaat niet vanzelf over. Ons gespecialiseerde team van mondhygiënisten maakt een behandelplan op maat om de ontsteking aan te pakken. Zo wordt uw mond weer gezond.

Maak een afspraak

Schrijf u in

Op zoek naar een mondhygiënist in Amsterdam? Bij ons zijn nieuwe patiënten altijd welkom. Inschrijven kan via ons inschrijfformulier.

Inschrijven

Mondhygiëne

De rol van een goede mondhygiëne Wij werken zoveel mogelijk preventief en daarbij speelt mondhygiëne een grote rol. Onze patiënten…
Lees verder

Kinderen bij de mondhygiënist

Ervaring met het behandelen van kinderen Ons team heeft veel ervaring met het behandelen van kinderen. Ze kunnen bij ons…
Lees verder

Bang voor de mondhygiënist

Bang voor behandeling bij de mondhygiënist Het is niets om u voor te schamen, maar wel ontzettend vervelend. Als u…
Lees verder