Kinderen bij de mondhygiënist

Ervaring met het behandelen van kinderen

Ons team heeft veel ervaring met het behandelen van kinderen. Ze kunnen bij ons al vroeg kennis komen maken met de mondhygiënist. Even in de grote stoel, kijken wat voor mooie apparaatjes er allemaal zijn om in de mond te kijken. De eerste controle doen wij vanaf ongeveer drie jaar. Wij geloven in preventieve mondzorg en willen er daarom graag vroeg bij zijn. Zo kunnen we eventuele problemen zoveel mogelijk voorkomen.

Behandelingen bij de mondhygiënist worden tot 18 jaar voor 100% vergoed vanuit de basisverzekering en we adviseren in die periode elke drie maanden een bezoek aan de mondhygiënist. Het duurt gemiddeld 24 jaar voordat het blijvende gebit helemaal uitontwikkeld is, daarom is een goede mondhygiëne op jonge leeftijd extra belangrijk om het glazuur te beschermen.

Wie dan goed voor het gebit zorgt en gaatjes weet te voorkomen, heeft daar een leven lang plezier van: een gezonde mond en een enorme besparing op tandartskosten op latere leeftijd.

Maak een afspraak

Schrijf u in

Op zoek naar een mondhygiënist in Amsterdam? Bij ons zijn nieuwe patiënten altijd welkom. Inschrijven kan via ons inschrijfformulier.

Inschrijven

Mondhygiëne

De rol van een goede mondhygiëne Wij werken zoveel mogelijk preventief en daarbij speelt mondhygiëne een grote rol. Onze patiënten…
Lees verder

Bang voor de mondhygiënist

Bang voor behandeling bij de mondhygiënist Het is niets om u voor te schamen, maar wel ontzettend vervelend. Als u…
Lees verder

Tanden bleken

Mooie & witte tanden Mooie, witte tanden – sommige mensen hebben ze van nature, andere niet. Tanden bleken kan op…
Lees verder