“Een slechte mondgezondheid geeft een verhoogde kans op het krijgen van Corona”

Als mondhygiënisten, hebben we dagelijks te maken met slechte mondgezondheid bij patiënten. Dat een slechte mondgezondheid een indicatie kan zijn voor een slechte algehele gezondheid, is de reden dat wij de patiënten direct op de hoogte stellen bij het vermoeden van lichamelijke problemen.

Recent wetenschappelijk onderzoek staaft bovenstaande en toont aan dat virussen niet door de huid en ook niet door intacte slijmvliezen gaan. Om die reden is het zeer belangrijk dat iedereen zijn of haar mondhygiëne op een hoog peil houdt. Want er is een link tussen ontstoken tandvlees en het binnendringen van virussen en bacteriën.

De mondgezondheid is de poort naar een gezond lichaam

Tandartsen, mondhygiënisten en hun teams spelen een uiterst belangrijke rol in het behandelen, adviseren en geven van voorlichting over gezond tandvlees en een goede mondhygiëne. Ook bij Keizers Mondzorg adviseren wij om regelmatig, bij voorkeur drie tot vier keer per jaar, voor een behandeling langs te komen.  Een behandeling is dan ook preventief goed tegen het krijgen van het coronavirus.

Onze praktijk is gelukkig weer geopend, met gepaste maatregelen waarbij we de richtlijnen van het RIVM nauwlettend opvolgen. Onze praktijk en protocollen zijn inmiddels volledig ingericht op het voorkomen van infectie. Onze beschermingsmiddelen zijn ook anders dan normaal, zo dragen wij nu een face shield en een hoogwaardige kwaliteit mondmasker.

Bron: Porte d’entree Onderzoek Covid-19 

Schrijf u in

Op zoek naar een mondhygiënist in Amsterdam? Bij ons zijn nieuwe patiënten altijd welkom. Inschrijven kan via ons inschrijfformulier.

Inschrijven

Menu